Ultima actualizare: aprilie 30, 2020

Barcelona are prea multa incredere

18 mai 1994. Weekendul precedent, Barcelona castiga al patrulea titlu consecutiv in Spania. Dupa atatea succes in La Liga, este de asteptat sa-l vededm pe Cruyff ajungand la Atena pentru finala Champions League 1994 mai increzator ca niciodata:

”Adevaratul Milan era cel al lui Sacchi si triolui olandez Gullit-Rijkaard-Van Basten. Capelo in schimb prefara sa construiasca jocul in jurul lui Desailly…” spune Cruyff inainte sa-si inchipuie cum va tine Barca trofeul mult ravnit…

”Suntem mai completi, competitivi si experimentati decat in finala de pe Wembley in 1992. Milan nu impresioneaza cu nimic. Se bazeaza pe un joc defensiv, in timp ce noi mergem pe atac”.

Cappello: ”Am atins perfectiunea”

Intre timp, rosonnerii nu sunt impresionati ca pornesc cu a doua sansa la casele de pariuri. Milanezii stiu ca sunt mai proaspeti decat adversarii in acest final de sezon.

Isi pun bazele pe mentalul si apararea de fier (nicio infrangere si doar doua goluri primite in editia Champions League 1993-1994). Asa ca se pot concentra pe ce stiu ei mai bine: sa castige.

Fabio Capello studiaza jocul Barcei din toate unghiuruile si identifica niste brese. De asemenea, gaseste o solutie pentru inlocuirea duo-ului defensiv Costacurta-Baressi (absenti din cauza suspendarii) – ”Filippo Gali si Paolo Maldini isi vor face datoria”, afirma antrenorul italian.

Vezi si:

Toate finalele Champions League

Strategia lui Capello pentru finala Champions League 1994 este de ”a-i sufoca” pe barcelonezii Ronald Koeman, Guardiola si Jose Maria Bakero. Dupa aceea, Romario si Stoichkov vor fi dezarmati. Dupa cum puteti vedea in rezumat, strategia milanezilor a dat roade mai mult decat s-ar fi asteptat.

Milan, capitala fotbalului European

La pauza, Barcelona este sufocata. Forta milanezilor si-a aratat roadele prin doua goluri inscrise de catre Daniele Massaro. Omul meciului, Dejan Savicevic adauga un al treila gol la inceputul reprizei secunde.

Gol Marcel Desailly pentru AC Milan in finala Champions League 1994
Bucuria lui Desailly dupa inscrierea ultimului gol pentru AC Milan in finala Champions League 1994

Mai stiti ce spunea Cruyff inainte de meci despre Desailly? Iata ca francezul pune cireasa pe tort si incheie opera milaneza cu un al patrulea gol. Barcelona se poate declara multumita ca a scapat de manita.

In 1994, la 5 ani dupa infrangerea amara suferita de Steaua Bucuresti (finala pierduta de ros-albastrii in 1989, la Barcelona), Milan castiga din nou, cu 4 goluri, finala Champions League. Ajung la 5 trofee ale Cupei Campionilor Europeni.

Ca tot suntem la capitolul performanta, pentru prima data in istoria sa, doua trofee ajung la Milano in acelasi an, Inter castigand Cupa UEFA.

De aceea, dupa finala Champions League din 1994, Milano devine capitala fotbalului European.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *