Ultima actualizare: octombrie 6, 2023

Hamburg este ultima echipa germana care a castigat un trofeu Champions League (Cupa Campionilor Europeni) in urma cu 14 ani, in 1983.

Borussia Dortmund readuce in prim-plan fotbalul nemtesc prin participarea in finala Champions League 1997 jucata pe emblematicul Olympiastadion din München.

Desi parcursul lui Dortmund catre finala Champions League nu a fost lipsit de piedici, nemtii reusesc sa o duca la bun sfarsit. Astfel, Borussia castiga primul ei trofeu Champions League in fata campioanei en-titre, Juventus. Un triumf sarbatorit cu cantece si bere de catre superba galerie galben-neagra.

Jucatori experimentati precum Sammer, Möller si Riedle au facut posibila victoria.

Un fotbal de mare calibru pentru finala Champions League 1997

Discutand un pic despre meci, as spune ca s-a jucat la un nivel inalt, cu multe ocazii. Inca de la inceputul meciului, Juventus ocazii mari de tot, trimitand mingea de doua ori in bara. Revazand rezumatul, pot spune ca Juve practica o leapsa alergand dupa fiecare minge.

Dar, pe masura ce torinezii isi pierd din energie, Marcelo Lippi incearca sa dea un impuls prin introducerea lui del Piero si schimbarea tacticii catre un 4-3-3. Chiar daca reduc din diferenta la 2-1, italienii sunt nerabdatori.


Galeria Borussiei in timpul finalei Champions League 1997 de pe Olympiastadion, München

Borussia raspunde imediat. La doar 17 secunde dupa introducerea sa, Lars Ricken inscrie pentru 3-1 in minutul 71. Batrana doamna incepe sa scartie si nu-si mai poate reveni.

Borussia Dortmand castiga primul titlu Champions League!

Dupa meci, antrenorul Hitzfeld sarbatoreste: “In afara primelor 20 de minute in care nu ne-am gasit ritmul, am jucat un fotbal de clasa mondiala cu un super Riedle”.

In aceasta seara, pragmatismul nemtesc a invins creativitatea Latina: Dortmund inscrie 3 goluri din 3 suturi pe poarta.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *