Ultima actualizare: octombrie 6, 2023

Manchester United castiga finala Champions League din 2008 dupa loviturile de departajare. Victoria este cu atat mai dramatica cu cat adversa este nimeni alta decat Chelsea. Astfel, finala de la Moscova este o afacere engleza.

Finala Champions League 2008 este echilibrata

Finala Champions League din 2008 se poate decide doar dupa loviturile de departajare. Jocul se incheie 1-1, scor stabilit inca din prima repriza.

Cristiano Ronaldo inscrie golul cu numarul 42 al sezonului dintr-o faza superba (min 26), dar Frank Lampard o tine pe Chelsea in joc egaland putin inainte de finalul primei reprize (min 45). In ciuda eforturilor ambelor echipe, doar penalty-urile pot hotori soarta finalei de la Moscova.

A doua repriza

Linia defensiva a lui Manchester incepe sa scartie. Rio Ferdinand (c) pare sa se fi accidentat. Este ultimul lucru de care are nevoie Sir Alex Ferguson. Mai sunt 20 de minute din timpul regulamentar. Din fericire, internationalul englez revine dupa un tratament rapid al medicilor. Totusi, Ferdinand nu mai este 100% apt de joc.

Vezi si:

Toate finalele Champions League

Chelsea simpte ca poate forta victoria. Drogba suteaza putin peste poarta. Suntem in minutul 77. Tevez incearca tot ce-i sta in putinta pentru a readuce pe Manchester in joc. Dar atacantul argentinian reuseste doar o minge trimisa departe, dintr-un unghi dificil.

O data cu trecerea timpului, Ryan Giggs intra pe teren si bate recordul lui Bobby Charlton legat de numarul de meciuri jucate. Meciul se duce in prelungiri.

Soarta finalei Champions League 2008 este decisa de loviturile de departajare

A doua repriza a prelungirilor este saraca in ocazii. Ambele echipe joaca la siguranta. Totusi, Drogba a avut ocazia sa-si verse nervii pe Nemanja Vidic. Ľuboš Micheľ, arbitrul finalei, decide ca este un gest de cartonas rosu. Chelsea joaca ultimele 4 minute in inferioritate numerica.


Van der Sar apara ultimul penalty al finalei Champions League 2008
Van der Sar dupa ce apara ultimul penalty al finalei Champions League 2008 si Manchester devine campioana Europei

Crampele se inmultesc, iar jucatorii isi pierd din energie. Loviturile de departajare devin inevitabile pentru a hotori soarta finalei Champions League.

Ploaia torentiala de pe stadionul Luzhniki (tot ploaie va fi si peste 10 ani, la finala Cupei Mondiale) cade peste viitorii eroi ai partidei. Dupa 2 randuri de lovituri, scorul este egal, 2-2. Cristiano Ronaldo se pregateste sa execute. Peter Cech apara. Rareori rateaza jucatorul portughez. Din fericire pentru el, John Terry (c) nu reuseste sa inscrie golul victoriei la finalul rundei de 5.

Veteranul Giggs inscrie si acum este randul lui Anelka. Trebuie sa marcheze pentru ca loviturile de departajare sa continue. Van der Sar apara si Manchester castiga cu scorul final de 6-5.

Vom fi vazut o finala de Champions League echilibrata, in care orice echipa ar fi meritat victoria.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *