Ultima actualizare: octombrie 6, 2023

Pipo Inzaghi inscrie de doua ori in finala Champions League din 2007. Astfel, AC Milan se razbuna pentru infrangerea din urma cu 2 ani din timpul serii magice pentru Liverpool: finala de la Istanbul din 2005.

Finala Champions League 2007 – o poveste diferita

Asa cum era de asteptat, Dirk Kuyt este singurul varf autentic al lui Liverpool, sustinut din spate de catre Steven Gerrard (c) care avanseaza mult la fiecare atac.

Acest stil de joc functioneaza destul de bine pana in momentul in care AC Milan marcheaza in prelungirile primei reprize.

Astfel, Pipo Inzaghi deschide scorul (min 45) dintr-o faza oarecum ciudata. Atacantul italian devieaza, din greseala, o lovitura libera executata de Andrea Pirlo care il prinde pe Pepe Reina (portarul lui Liverpool) pe picior gresit.


Inzaghi inscrie de doua ori in finala Champions League 2007
Inzaghi inscrie o dubla in finala Champions League 2007

In debutul reprizei secunde, Liverpool se chinuie sa creeze superioritate. De aceea, Benitez (antrenorul lui Liverpool) face prima schimbare in minutul 58, atunci cand il trimite pe Harry Kewell in kocul lui Boudewijn Zenden.

Dar cea mai mare ocazie vine din partea lui Gerrard in minutul 62. Gattuso trimite o pasa gresita de care profita jucatorul englez. Din pacate pentru cormorani, executia este slaba si Dida salveaza fara probleme.

Timpul trece in favoarea lui Milan

Timpul trece si Benitez face a doua schimbare cu 13 minute inainte de final. Il inlocuieste pe mijlocasul defensiv Javier Mascherano cu inaltul atacant Peter Crouch.

In timp ce Liverpool inainteaza din ce in ce mai mult in teren, Kaka este pe faza si profita pentru a trimite o pasa spre Inzaghi. Ca un adevarat numar 9, italianul il dribleaza pe Reina si inscrie din unghi. Suntem in minutul 82 si AC Milan conduce cu 2-0.

Imediat dupa reluare, Crouch il incearca pe Dida cu un sut de la 25m, dar povestea de la Istanbul nu pare sa se mai repete.

Totusi, Kuyt reuseste sa reduca din diferenta in minutul 89, dupa ce trimite cu capul un corner executat de Pennant. Este prea tarziu. Atena nu este Istanbul, iar Milan isi ia revansa.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *