Ultima actualizare: octombrie 6, 2023

Finala Champions League din 1999-2000 se joaca pe Stade de France, in fata a 48.000 de spectatori: Real Madrid intalneste pe Valencia.

Anvergura, precizie, inteligenta si autoritatea sunt cateva dintre calitatile lui Real Madrid. Toate acestea, coroborate cu inalta calitate tehnica, fac din al optulea trofeu Champions League castigat de Real Madrid, unul din cele mai frumoase castigate vreodata in istoria sa lunga si deja plina de succese.


Raul inscrie gol finala Champions League 2000
Raúl il dribleaza pe Cañizares in finala Champions League 1999-2000

Revenind la meci, finala Champions League 1999-2000 incepe cu un prim sfert de ora in care Valencia pare sa aiba sansa ei. Dar, iluzia trece rapid, si Real Madrid va fi reusit o performanta colectiva de mare exceptie.

Real Madrid, meci de mare exceptie in finala Champions League 1999-2000

Intr-adevar, Real Madrid joaca un meci complet, castigat printr-un efort colectiv, pe toate liniile: in defensiva, mijloc si atac. Astfel, avem de-a face cu o continuare a seriei incepute in sferturile de finala impotriva castigatoarei en-titre, Manchester United (0-0, 3-2) si in semifinale impotriva finalistei de anul trecut, Bayern Munchen (2-0, 1-2).

Vezi si:

Toate finalele Champions League

Cu alte cuvinte, Real Madrid executa o capodopera fotbalistica care il aduce pentru moment in fata lui Milan in ceea ce priveste palmaresul din Cupele europene.

Asadar, o victorie fara drept de apel la care Raúl si McManaman aduc o contributie majora cu doua goluri la interval de zece minute in repriza secunda. Desi Valencia s-a pierdut repede si nu si-a aratat adevarata valoare, tot meritul victoriei ii revine lui Real Madrid. O spun sincer, chiar daca sunt mare fan FC Barcelona, inca din acesti ani.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *