Ultima actualizare: octombrie 6, 2023

Finala Champions League din 2000-2001 se joaca pe San Siro, la Milano. Cu doi ani in urma, Bayern pierde printre degete o finala pe care o credea castigata. Pe 23 mai 2001, sortii revin de partea nemtilor care castiga o finala pe care nu ar fi meritat sa o piarda.

Valencia traieste o noua iluzie in finala Champions League 2000-2001

Pe de alta parte, la doar un an de la infrangerea fara drept de apel in fata conationalilor de la Real Madrid, Valencia traieste o noua iluzie.

De aceasta data, pe stadionul San Siro, visele Valenciei sunt spulberate de noaptea milaneza printr-o sesiune de penalty-uri.

Vezi si:

Toate finalele Champions League

Bayern Munchen nu straluceste, dar triumful nemtilor, primul in Champions League dupa trio-ul 1974-75-76, vine ca o recompensa pentru pofta mai mare de joc.

O finala Champions League decisa dupa o serie de…14 penalty-uri!

Eroul din aceasta seara are un nume: Oliver Khan. A salvat 3 penalty-uri si, cel mai important, al patrusprezecelea din serie. Pentru ca da, finala Champions League 2000-2001 a vazut s-a decis dupa numai putin de 14 penalty-uri!

Intr-adevar, in aceasta seara de 23 mai, stadionul din San Siro parca se transforma intr-un carnaval al loviturilor de departajare. Trei penalty-uri in timpul regulamentar si o serie 14 pentru a decide echipa castigatoare!


Oliver Khan finala UCL 2001
Oliver Khan descatusat dupa ce apara penalty-uri in finala Champions League 2001

In acest final, Paulo Sergio gaseste norii, in timp ce ratarile lui Zahovic si Carboni ii permit neamtului Effenberg sa aduca pe Bayern pentru prima data in avantaj.

Ii ramane doar lui Oliver Kahn sa se etaleze cu mana sa de marmura, dar nu orice fel marmura, ci din aceea din care se contruiesc statui.

Valencia pierde finala Champions League 2000-2001. Spaniolii nu pierd inca o finala doar prin prisma rezultatului, ci sin prin jocul extrem de defensiv, care poate avea justificari doar daca vrei sa castigi. In aceasta seara, Bayern a facut-o!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *