Ultima actualizare: octombrie 6, 2023

Inainte de afacerea italiana din finala Champions League 2003, Marcello Lippi afirma: “Nu pot promite nimic in ceea ce priveste calitatea jocului”. Pana la urma, va fi fost vizionar antrenorul lui Juventus.

Echipa sa pierde la Manchester a treia finala de Champions League din ultimii 6 ani, suteaza un singur sut pe poarta in 120 de minute…Milan face de 5 ori mai bine, dar fara sa fie niciodata clar peste adversar.

Juventus este echipa mea preferata din Italia. Dar, aceasta a fost poate cea mai plictisitoare finala de Champions League pe care am vazut-o vreodata.

Marele mic om al finalei Champione League 2003: Genaro Gattuso

Cupa pleaca din Manchester in mainile lui Cristian Brocchi si Genaro Gattuso, fiecare tinand trofeul de cate o ureche. Oarecum simbolic: Brocchi nu a jucat iar Gattuso este singurul care da impresia ca are pofta de joc in aceasta finala de Champions League.

Vezi si:

Toate finalele Champions League

Gattuso, acest mare mic om isi arata dupa meci descatusarea care spune multe despre frustrarile acumulate in ultimii ani: “Pana la urma la Milanello va fi si poza mea in timp ce ridic cupa”.

Asemenea lui Maldini (tata si fiul), Rivera, Gullit, Van Basten, Baresi si alti mari campioni, Gattuso va primi si el un loc de cinste printre acestia.


Gatusso si Brocchi ridicand cupa dupa finala Champions League 2003
Gattuso si Brocchi tinand trofeul finalei Champions League 2003

In final, Carlo Ancelotti aclama spiritul de echipa: “Ne-am indeplinit acest vis, aceasta promisiune pe care ne-am facut-o vara trecuta cand ne-am intalnit cu totii. Vroiam sa castigam aceasta Liga a Campionilor aratand Europei in joc agreabil…”

Ceea ce au si facut, nici mai mult, nici mai putin.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *